Общи условия и GDPR

I. Кои сме ние?

Сдружение Асоциация по настолни игри “Средец, Уважаван и Любим” с нестопанска цел

ЕИК/БУЛСТАТ 177162464;

Адрес на управлението: гр. Банкя 1320, бул. Цар Освободител 21;

e-mail: suliu-bg@abv.bg, ani.suliu@gmail.com;

Телефони за връзка: 0988801891, 0898489677;

уебсайт: https://suliu.org

Наричан още “Администратор”.

 

II. Какви лични данни събираме и защо го събираме

1. Коментари

Когато посетителите оставят коментари на сайта, ние събираме данните, показани във формуляра за коментари, както и IP адреса на посетителя и низа на агента на потребителския браузър, за да помогнем за откриването на спам.

Анонимният низ, създаден от вашия имейл адрес (наричан още хеш), може да бъде предоставен на услугата Gravatar, за да видите дали го използвате. Правилата за поверителност на услугата Gravatar можете да намерите тук: https://automattic.com/privacy/. След като одобрим коментара ви, снимката на потребителския ви профил е видима за обществеността в контекста на коментара ви.

2. Файлове

Ако качите изображения в уеб сайта, трябва да избягвате качването на изображения с вградени данни за местоположение (EXIF GPS). Посетителите на уеб сайта могат да изтеглят и извличат данни за местоположението от изображения в уеб сайта.

 

3. Формуляри за връзка

Чрез тях вие изпращате вашето запитване  и осъществявате връзка с нас.

Необходимо е да предоставите вашето име/фамилия, имейл (адрес, телефон е по желание) и да се съгласите с Политиката за поверителност.

 

Ние НЕ събираме и НЕ предоставяме на трети страни чувствителни лични данни, като данни за :

  • лични данни, разкриващи расов или етнически произход, политически възгледи, религиозни или философски убеждения;
  • генетични данни, биометрични данни, обработвани единствено с цел идентификацията Ви като човешко същество;
  • данни за здравословното състояние;
  • данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация на дадено лице
  • членство в професионална организация;

 

4. Бисквитки

  • Какво са Бисквитките?

HTTP бисквитката (буквален превод от английски HTTP cookie), обикновено наричана просто „бисквитка“, е пакет информация, под формата на съвсем малък на размер файл,  изпратен от уеб сървър към Вашия Интернет браузър, а след това връщани от браузъра всеки път, когато той получи достъп до същия този сървър. Почти всеки по-голям и богат на функционалност сайт в Интернет пространството използва бисквитки.

Ако оставите коментар на нашия сайт, може да включите  запазването на вашето име, имейл адрес и уеб сайт в “бисквитките”. Те са за ваше удобство, така че не е нужно да попълвате отново данните си, когато оставите друг коментар. Тези “бисквитки” ще са активни една година.

Ако имате профил и влезете в този сайт, ще зададем временна “бисквитка”, за да определим дали браузърът ви приема “бисквитки”. Тази “бисквитка” не съдържа лични данни и се изхвърля, когато затворите браузъра си.

Когато влезете, ще създадем и няколко “бисквитки”, за да запазите информацията за вход и опциите за показване на екрана. Входните “бисквитки” са с продължителност два дни, а “бисквитките” на екрана са с продължителност една година. Ако изберете “Запомни ме”, вашето потребителско име ще остане в продължение на две седмици. Ако излезете от профила си, бисквитките за вход ще бъдат премахнати.

Ако редактирате или публикувате статия, в браузъра ви ще бъде запазена допълнителна “бисквитка”. Тази “бисквитка” не съдържа лични данни и просто показва идентификационния номер на статията, която току-що сте редактирали. Изтича след 1 ден.

 

  • Какво идентифицират бисквитките?

 

Ако на даден компютър се използва повече от един браузър, всеки си има отделно пространство за съхранение на „бисквитки“. „Бисквитките“ не идентифицират дадено лице, а комбинация от компютър и уеб браузър. Следователно, едно лице, което използва няколко браузъра и / или компютъра има отделен набор от „бисквитки“ за всяка комбинация компютър – браузър. От друга страна, „бисквитките“ не правят разлика между множество потребители, споделящи един и същ компютър и браузър, освен ако те не използват различни потребителски акаунти.

 

  • Позволяване или забраняване на бисквитките от настройките на браузъра:

 

Почти всеки браузър може да позволи или да забрани използването на „бисквитки“чрез настройка. По-долу сме дали информация за някои от най широко използваните браузъри.

за Microsoft Internet Explorer:

  • Tools > Internet Options > Privacy Tab
  • Използвайте плъзгача, за да зададете опциите, или използвайте допълнителните опции (Advanced…)

за Mozilla:

  • Tools > Cookie Manager ИЛИ
  • Edit > Preferences > Privacy & Security
  • Задайте опции в точка Cookies
  • Cookie Sites позволява настройки по домейни: Block/Session/Allow
  • Stored Cookies отваря прозорец за управление на „бисквитки“, в който се показват подробности за съхранените бисквитки, като има възможност да се изтриват или блокират

за Google Chrome:

  • Опции > Разширени настройки
  • Поверителност > Настройки на съдържанието > “Бисквитки”
  • Да се разреши задаването на локални данни (препоръчително) – стойността е зададена по подразбиране.
  • Разрешаване на задаването на локалните данни само за текущата сесия.
  • Задаването на данни от сайтове да се блокира изцяло.
  • Да се блокира задаването на „бисквитки“ на трети страни – да/не
  • „Бисквитките“ и другите данни за сайтове и приставки да се изчистват, когато затварям браузъра си – да/не

 

5. Вградено съдържание от други уебсайтове

Статиите в този сайт могат да включват вградено съдържание (например видеоклипове, изображения, статии и др.). Вграденото съдържание от други уебсайтове се държи по същия начин, както ако посетителят е посетил другия уебсайт.

Тези уебсайтове могат да събират данни за вас, да използват “бисквитки”, да интегрират допълнително проследяване от трети страни и да наблюдават взаимодействието ви с вграденото съдържание, включително проследяване на взаимодействието ви с вграденото съдържание, ако имате профил и сте влезли в него.

 

III. Колко дълго пазим данните ви

Ако оставите коментар, коментарът и неговите метаданни се запазват за неопределено време. Това е така, за да може автоматично да се разпознават и одобряват коментарите за последващи действия, вместо да ги държим в опашката за модериране.

За потребители, които се регистрират на нашия уебсайт (ако има такива), съхраняваме и личната информация, която предоставят в потребителския си профил. Всички потребители могат да виждат, редактират или изтриват личната си информация по всяко време (с изключение на това, че не могат да променят потребителското си име). Администраторите на уебсайтове могат да виждат и редактират тази информация.

 

IV. Какви права имате върху данните си

Ако имате профил на този сайт или сте оставили коментари, можете да поискате да получите експортиран файл с личните данни, които съхраняваме за вас, включително всички данни, които сте ни предоставили. Можете също така да поискате да изтрием всички лични данни, които държим за вас. Това не включва данни, които сме длъжни да пазим за административни, правни или охранителни цели.

Необходимо е да ни пишете на посочените имейли: suliu-bg@abv.bg, ani.suliu@gmail.com, с желанието, което имате.

 

V. Къде изпращаме вашите данни

Коментарите на посетителите могат да се проверяват чрез автоматизирана услуга за откриване на спам.

 

VI. Допълнителна информация

  1. Трети страни:

Този сайт използва услугите на трети страни (доставчици), които предоставят различни уеб продукти и решения за анализ на посетителите и тяхното поведение.

Такива маркетингови инструменти са:  Facebook, различни WordPress plugins, Google, YouTube.
Ако потребителят има възражение е необходимо да се обърне към тях. Ние нямаме пряк достъп до тяхната система.

 

  • Events manager, Google maps, FB

Ние използваме услугите на Google, за да генерираме карти и да осигуряваме автоматично попълване при търсене на събития по местоположение, което може да събира данни чрез вашия браузър в съответствие с Декларацията за поверителност на Google.

Ние събираме и съхраняваме информацията, която ни изпращате при извършване на резервацията, с цел да резервираме заявените ни пространства в нашето събитие и да поддържаме рекорден брой посещения.

Събираме и съхраняваме информация, която ни изпращате, относно събития (и съответни местоположения), които бихте искали да публикувате на нашия сайт.

Можем да използваме „бисквитките“, за да съхраняваме временно информация за текущата резервация, както и за всички съобщения за грешка / потвърждение, докато изпращаме или управляваме вашите събития и местоположения.

Повече за поверителността на плъгина може да видите тук: https://wp-events-plugin.com/documentation/data-privacy-gdpr-compliance/?utm_source=plugin&utm_campaign=gdpr_update;

  • Използването на услугите на трети страни, като например услугите на социалната мрежа Facebook, може да се подчинява на общите условия на трети страни. Например, всички потребители и посетители на Facebook се подчиняват на Политиката за неприкосновеност на данните. Следователно, за целите на използването на услугите на трети страни, се препоръчва да се запознаете с техните приложимите условия.
  • Този сайт се хоства от компания  ICN.Bg

Наименование на Доставчика: Интернет корпорейтед нетуъркс ЕООД;

Седалище и адрес на управление: гр. София 1700, бул. Симеоновско шосе 33, етаж 1;

Адрес за кореспонденция: София 1700, бул. Симеоновско шосе 33, етаж 1;

ЕИК: 131334166;

ДДС: номер: BG131334166;

МОЛ: Юлиян Ивов Бориславов.

Интернет Корпорейтед Нетуъркс ЕООД е регистрирана под DUNS номер – 681480876

Повече за политиката на поверителност на хостинг компанията може да видите на следния линк: https://www.icn.bg/bg/policy/privacy/

 

VII. Как защитаваме вашите данни

Инсталиран SSL сертификат за криптиране на данни. SSL протоколът (съкращение от Secure Sockets Layer) е криптографски протокол за връзка между потребител и сървър, използван за пренасяне на информация в интернет. SSL-ът работи като цифров паспорт, който проверява както своите правомощия, така и правомощията на сървъра. Когато и двете самоличности са проверени, SSL предоставя защитена връзка през HTTPS протокола.

  • С помощта на SSL протоколите се гарантира сигурното и поверително трансфериране на данни. При изпращане на чувствителна информация като лични и кредитни данни, браузъра на потребителя се свързва с дигиталния сертификат и установява сигурна връзка. Със SSL сертификата данните преминават единствено между потребителя и сървъра в криптирана връзка и недоброжелателна трета страна не може да прочете и открадне тази информацията.
  • Допълнително включени защити за сайта

 

  •  Информация относно компетентния надзорен орган
  1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
  2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
  4. Телефон:02 915 3 518
  5. Email: kzld@government.bgkzld@cpdp.bg
  6. Уеб сайт: cpdp.bg